Nytt Prosjekt regjeringskvartalet H-blokka


Høyblokken i Regjeringskvartalet skal rehabiliteres. Statsbygg vil være byggherre, Skanska er hovedentreprener og vi i Lysteknikk Elektroentreprenør AS er valgt som elektroentreprenør i samspillsfasen.

Store skader på høyblokken

Høyblokken fikk hard medfart i 22. juli-angrepet, men det viste seg likevel at bygningsstrukturen var intakt. Av de fire hardt skadde byggene fra terrorudåden er Høyblokken det eneste som skal være med videre i det nye regjeringskvartalet. I følge Statsbyggs planer er det ventet at rehabiliteringen vil ta tre år fra de fysiske arbeidene starter opp. Norges mest kjente høyhus, Høyblokken, er tegnet av arkitekt Erling Viksjø og stod ferdig i 1958. Den er preget av sin tid, da sosialdemokratiet stod sterkt i de første 10-årene etter krigen, og har huset alle statsministerne fra Einar Gerhardsen og fram til Jens Stoltenberg. Bygget er nærmere 50 meter høyt og har 17 etasjer. Det er nå besluttet at de to øverste etasjene som ble påbygd på slutten av 80-tallet skal fjernes, slik at den får tilbake sin opprinnelig 50-talls-look. I betongveggene i trappeløpet er det sandblåst kunst av blant annet Inger Sitter, Odd Tandberg, Carl Nesjar, og Pablo Picasso.

Ser fram til arbeidet

Lysteknikk Elektroentreprenør AS er ydmyke og stolte av å bli tildelt den store oppgaven med å få være med på denne rehabiliteringen. Vi gleder oss stort til oppgaven og retter en stor takk til Statsbygg og Skanska for tilliten.