Sentralbord: 23 24 29 00
24/7 døgnvakt: 48 00 00 49

Elkontroll

Tidlig oppdagelse av elektriske problemer kan forhindre kostbare skader og uforutsette avbrudd. Vi sørger for at små problemer blir løst før de blir store.
Elkontroll er, enkelt forklart, en form for sikkerhetskontroll av det elektriske anlegget, som skal ta hensyn til både brannsikkerhet og personsikkerhet. Selv om anlegget tilsynelatende går som en klokke, har du ingen garantier for at alt er feilfritt - med mindre du får gjennomført en elkontroll av hele det elektriske anlegget. Dette vil ikke bare bidra til å øke din egen trygghet; i mange tilfeller vil du også oppnå store rabatter på forsikringen.

Elkontroll må ikke forveksles med elsjekk, selv om disse begrepene gjerne benyttes om hverandre i dagligtalen. Vi skal begynne med å redegjøre for forskjellen på de to:
En elsjekk er en overfladisk undersøkelse av det elektriske anlegget i boligen din, i tillegg til enkelte stikkprøver. Dette kan gjøres av en vanlig elektriker som er registrert i Elvirksomhetsregisteret.

En elkontroll er derimot langt mer grundig, og der skal hele det elektriske anlegget undersøkes i henhold til normen NEK 405. Bolig og næring.
Det er Norsk Elektroteknisk Komité som har utarbeidet NEK 405-normene, som altså beskriver hvordan elkontrollen skal utføres, og hvilke krav til sertifisering som foreligger.
Send oss en uforpliktende forespørsel:
Kontaktskjema
Lysteknikk Elektroentreprenør AS ble etablert i 1994. Selskapet har som formål å være totalleverandør av elektroarbeid på det norske markedet, noe som vi har lykkes godt med.

Hovedkontoret ligger på Skullerud i Oslo.

Totalleverandør av elektroarbeid og datasentre.
En del av
Aktuelt
LT-Prosjekt: Hvor sikkert er el-anlegget ditt?
El-Sjekken: Bruker du skjøteledninger?

Copyright © 2024. Lysteknikk Elektroentreprenør AS . All rights reserved.